Ultimele Știri

Premierul Ungariei Viktor Orban: UE se confruntă cu momente dramatice. Îşi pierde rolul pe care îl avea la nivel global

Viktor Orban

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat la un summit V4 de la Varşovia, că Uniunea Europeană se confruntă cu momente dramatice deoarece şi-a pierdut rolul pe care îl avea la nivel global, după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar, relatează MTI.

Uniunea Europeană a fost astfel retrogradată la poziţia de jucător regional deoarece Comisia Europeană a acordat cele mai nefavorabile răspunsuri posibile vizavi de fenomenul migraţiei, subminând în acest fel apartenenţa la Bloc a unuia dintre statele membre.

Sarcina care trebuie îndeplinită acum este de a defini ce ar trebui să facă Uniunea Europeană pentru a redeveni un jucător global, a mai spus Orban.

Întrevederea de la Varşovia, la care au participat premierii din Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, a creat o bază pentru ca ţările Grupului de la Vişegrad (V4) să prezinte un program comun european cu ocazia sumitului UE programat în luna septembrie la Bratislava, a spus el.

Cei patru premieri au discutat despre cum ar putea reprezenta la nivel european valorile fundamentale, precum tradiţiile naţionale, creştinismul şi securitatea (…), a mai susţinut Orban.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*