Ultimele Știri

Premierul Turciei a demisionat din fruntea executivului și a partidului de guvernământ

ahmet davutoglu

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a confirmat joi că nu va candida pentru a fi reales la conducerea Partidului Justiție și Dezvoltare la congresul convocat pentru 22 mai, deschizând astfel calea pentru înlocuirea sa în fruntea guvernului, în pline divergențe cu președintele Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

„Nu cred că îmi voi prezenta candidatura”, a declarat Ahmet Davutoglu, cu o mină gravă, adresându-se presei în fața sediului AKP, într-un discurs ce a părut unul de adio.

El și-a apărat realizările ca prim-ministru și a afirmat că a menținut intacte partidul și guvernul într-o perioadă turbulentă în Turcia.

Davutoglu a mai spus că nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat, pentru că guvernarea „puternică” a AKP va continua.

Fără a candida la propria succesiune, Davutoglu își va pierde automat postul de premier, deoarece cele două funcții sunt legate una de alta, conform statutului AKP.

Decizia înlăturării lui Davutoglu a fost luată la o reuniune specială a conducerii AKP, care s-a desfășurat la Ankara, a doua zi după informațiile apărute în spațiul public despre ruptura dintre premier și președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit posturilor de televiziune NTV și CNN Turk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*