Ultimele Știri

Premierul Victor Ponta și-a anulat vizita la Chișinău

Update: Premierul Victor Ponta și-a anulat vizita la Chișinău, motivul fiind instabilitatea politică din Republica Moldova, au declarat pentru agenția Mediafax surse politice.


Premierul Victor Ponta va efectua o vizită fulger la Chișinău. Acesta dorește să discute cu liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova, care nu au reușit să formeze guvernul până în acest moment deși alegerile au avut loc pe 30 noiembrie.

Politicienii de la Chișinău nu reușesc să ajungă la o înțelegere, deoarece Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu nu acceptă doleanțele PLDM și PD, care își doresc numirea lui Vladimir Plahotniuc în funcția de președinte al Republicii Moldova. Vladimir Plahotniuc este cunoscut ca un om de afaceri controversat, acesta fiind implicat într-o anchetă internațională și i-a fost pus sechestru pe suma de 70 de milioane de euro.  

Curtea de Justiție din Amsterdam, capitala țării în care Plahotniuc își ține o parte din milioanele furate din Moldova, a decis să pună sechestru pe active în valoare 70 de milioane de euro pe care acesta le deține în cadrul companiei OTIV Prime Holding B.V. Partidul Democrat este condus din umbră de mogulul Plahotniuc. 

plahotniucVladimir Plahotniuc

Mai multe publicații din Moldova au anunțat vizita pe care premierul României o va face în cursul acestei zile. Se pare că la întâlnirile lui Victor Ponta cu liderii partidelor din Republica Moldova vor participa și oficiali europeni iar locul de întâlnire ales este chiar aeroportul din Chișinău.

Potrivit surselor, din delegaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa, Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni. 

De altfel, luni Administrația prezidențială a confirmat că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, programată pentru 22-23 ianuarie, va fi amânată. Președintele Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, despre „contextul politic postelectoral din Republica Moldova și negocierile în vederea alcătuirii unui nou guvern”, se arată într-un comunicat al președinției.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*