Ultimele Știri

Premierul Olandei: Ţările est-europene trebuie să accepte cote, au primit fonduri UE, au responsabilităţi

Mark Rutte

Premierul Olandei, Mark Rutte, cere stabilirea unor cote obligatorii pentru distribuirea refugiaţilor, afirmând că statele central şi est-europene care se opun propunerii au beneficiat de fonduri importante din partea UE, astfel că acum trebuie să asume responsabilităţi.

„Uniunea Europeană trebuie să ajungă la un acord privind distribuirea obligatorie a refugiaţilor. Preluarea imigranţilor nu poate fi făcută doar de un număr limitat de ţări; trebuie să se pună capăt comerţului cu drepturile de azil, cu faptul că imigranţii merg doar în ţările mai prospere”, a declarat Rutte.

„Este necesar un sistem obligatoriu de distribuire”, a adăugat Mark Rutte.

„Europa de Est s-a putut baza, în ultimii zece ani, pe o contribuţie importantă din partea Europei; acum trebuie să preia responsabilităţi. Fonduri importante au fost investite în economiile din Europa de Est; a fost şi în interesul nostru; acum Europa de Vest are nevoie reală de Europa de Est”, a insistat Rutte.

În urmă cu câteva ore, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat ţările central şi est-europene care se opun cotelor obligatorii în materie de imigraţie că ar putea fi depăşite în Consiliul UE dacă se va aplica sistemul majorităţii calificate. „Nu se poate ca doar Germania, Austria, Suedia şi Italia să suporte singure problema imigranţilor. Nu aşa funcţionează solidaritatea”, a declarat Steinmeier.

„Dacă nu se va putea altfel, vom analiza cu seriozitate folosirea instrumentului majorităţii calificate”, a atras atenţia şeful diplomaţiei germane.

State central şi est-europene – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi România – au exprimat opoziţie faţă de impunerea cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Premierul Olandei: Ţările est-europene trebuie să accepte cote, au primit fonduri UE, au responsabilităţi

  1. Emil Boc de la Rachitele // 20 septembrie 2015 at 0:32 // Răspunde

    Mai nou si Mark Rutte are pasaport fals sirian, i-a facut un jurnalist olandez, cu poza lui , cu nume fals, cu 800 de euro. Are si permis de conducere sirian. Sa nu ne spuna el noua ce si cum ! Daca ii vrea, sa ii ia ! Daca nu ii vrea, sa ii refuze pe toti ! Simplu !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*