Ultimele Știri

Premierul Israelului îl apără pe Hitler | Nu voia să-i extermine pe evrei, ci să-i expulzeze

netanyahu

Benjamin Netanyahu a lansat o serie de afirmații  despre acțiunile lui Adolf Hitler împotriva evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial. 

Netanyahu a afirmat că Hitler nu voia să îi extermine pe evrei, ci să-i expulzeze, însă acesta a fost sfătuit de liderul palestinian din acea perioadă să adopte ”soluția finală”. Declarațiile făcute de premierul israelian i-au adus foarte multe critici din partea comunităților evreiești și palestiniene.

Într-un discurs susţinut marţi în faţa Congresului sionist la Ierusalim, Netanyahu a făcut referinţă la o întrevedere care a avut loc în noiembrie 1941, în Germania, între Adolf Hitler şi marele muftiu al Ierusalimului, Haj Amin al-Husseini, înalt lider musulman din Palestina, aflată pe atunci sub mandat britanic.

‘Hitler, în acel moment, nu dorea să-i extermine pe evrei, ci să-i expulzeze. Atunci Haj Amin al-Husseini s-a dus să-l vadă pe Hitler şi a zis: ‘Dacă îi veţi expulza, ei vor veni cu toţii aici”, în Palestina, a relatat Netanyahu. ”Şi ce ar trebui să fac?’, a întrebat Hitler. El (muftiul) a spus: ‘Ardeţi-i”, a continuat premierul israelian.

FÜHRER

Husseini, refugiat în Germania în 1941, i-a cerut lui Hitler sprijin pentru independenţa Palestinei şi a ţărilor arabe, precum şi pentru a împiedica crearea unui stat evreiesc.

Experţi în Holocaust denunţă afirmaţiile lui Netanyahu ca inexacte din punct de vedere istoric. Critici subliniau totodată, miercuri, că această declaraţie a lui Netanyahu echivalează cu o incitare împotriva palestinienilor contemporani, în toiul unui val de tulburări violente şi de tensiuni israeliano-palestiniene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*