Ultimele Știri

Premierul francez Manuel Valls vrea să evite un ‘Brexit’, însă „nu cu orice preț”

manuel-valls-photo-afp

Premierul francez Manuel Valls vrea să evite o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care ar fi o ‘eroare’, însă ‘nu cu orice preț’, conform unor declarații date joi presei la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează AFP, citat de Agerpres

 Un ‘Brexit’ „ar fi incontestabil un lucru rău, un lucru extrem de rău”, a spus el în fața câtorva jurnaliști, adăugând că trebuie să se ajungă la un acord între Marea Britanie și UE pentru a se evita un astfel de scenariu, însă „nu cu orice preț”.

Premierul britanic David Cameron s-a angajat să organizeze o consultare populară privind o eventuală ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Referendumul ar putea avea loc chiar în 2016, în special în cazul unui acord la summitul de la 18 și 19 februarie privind negocierile în desfășurare între UE și executivul britanic care cere reforme din partea blocului comunitar.

David Cameron a formulat cereri în patru domenii, la care vrea să primească răspunsuri înainte de a organiza referendumul privind ieșirea țării sale din UE.

Cel mai controversat punct vizează ajutoarele sociale pentru imigranții care vin din UE: premierul britanic ar vrea să impună un moratoriu de patru ani înainte de a fi oferite orice ajutoare sociale.

Dosarul avansează, însă „nu va exista niciun compromis privind valori fundamentale precum non-discriminarea și libertatea de circulație”, a atenționat marți, în Parlamentul European, președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*