Ultimele Știri

Premierul de la Chişinău a demisionat

chiril gaburici

Premierul instalat în funcţie acum câteva luni şi suspectat că şi-a falsificat diplomele de studii, Chiril Gaburici, şi-a dat demisia în această dimineaţă, la Chişinău.

Chiril Gaburici s-a văzut depăşit de situaţia critică bancară de peste Prut, după dispariţia unui miliard de dolari, iar deschiderea unui dosar privind falsificarea actelor sale de studii l-a impus să-şi dea demisia din fruntea Executivului.

Presa locală mai suspectează faptul că liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova au complotat împotriva premierului înaintat în funcţie de către Vlad Filat şi susţinut de partidul oligarhului Vlad Plahotniuc.

În conferinţa de presă de astăzi, prim-ministrul demisionar a spus că ţara se află într-o profundă criză social-economică, iar viitorului cabinet de miniştri l-a îndrumat să se axeze pe combaterea corupţiei şi redresarea situaţiei din sistemul financiar-bancar.

„Toți cetățenii sunt egali în fața Legii, iar justiția este una pentru toți, cred că un prim-ministru ca și orice alt cetățean al Republicii Moldova trebuie să sprijine o anchetă obiectivă și transparentă și să beneficieze de aceasta. Îmi pare rău că subiectul privind absența sau lipsa unei diplome să ia conotații diferite și să fie folosită în jocurile politice, a declarat premierul.

Acum o săptămâna premierul cerea demisia Procurorului General, a conducerii Băncii Naționale și a șefiei Comisiei Naționale a Pieței Financiare, pentru modul defectuos în care a fost gestionată situația din sistemul bancar de peste Prut.

Însă cum şefii coaliţiei minoritare de guvernare ar fi implicaţi în transferurile bancare dubioase care au adus în colaps băncile şi economia basarabenilor, ancheta în cazul miliardului dispărut are prea puţine şanse să fie dusă până la final, iar vinovaţii să fie condamnaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*