Ultimele Știri

Premierul copy-paste lovește din nou: ‘It’s about economy…’

ponta

Victor Ponta a declarat, marţi, la şedinţa de guvern, că apreciază decizia coaliţiei de guvernare privind convocarea unei sesiuni extraordinare pe tema Codului Fiscal, la sfârşitul lunii august, şi a ironizat Opoziţia, care nu înţelege că este vorba despre economie şi nu despre dispute politice.

„Apreciez decizia coaliţiei de guvernare ca la sfârşitul lunii august să avem la Parlament sesiune extraordinară pe tema Codului Fiscal, cred că având Codul Fiscal la 1 septembrie aprobat şi promulgat, evident de preşedinte, este cel mai important semn de stabilitate şi predictibilitate pentru economia din România”, subliniind totodată că acest lucru înseamnă că „şi în 2016, 2017, 2018 avem locuri de muncă, avem dezvoltare economică şi dacă economia merge…restul nu mai contează”.

În context, premierul a atacat Opoziţia: „It’s about economy, nu mai zic continuarea ca să nu se simtă jignit cineva din opoziţie. Dacă merge economia şi dacă avem locuri de muncă şi dacă combatem evaziunea fiscală, restul scandalurilor politice sunt absolut secundare”.

„It’s the economy, stupid” este o ușoară variație a expresiei  „The economy, stupid”, pe care a inventat-o strategul de succes James Carville, pentru campania prezidențială din anul 1992 a lui Bill Clinton, împotriva președintelui ales George H.W. Bush.

Inițial, afirmația a fost gândită pentru publicul intern al lucrătorilor la campania lui Bill Clinton, ca fiind unul dintre cele trei mesaje pe care trebuia să se focuseze, celelalte fiind: „Change vs. more of the same” și „Don’t forget health care.”

Campania lui Clinton a folosit în mod avantajos situația de recesiune în care se aflau SUA, ca fiind unul dintre mijloacele de campaniei pentru a-l „detrona” cu succes pe George H.W Bush. În martie 1991, la câteva zile de la invazia Irakului, 90% dintre americanii intervievați au aprobat performanța locurilor de muncă. Mai târziu, în anul următor, opiniile americanilor s-au schimbat brusc: 64% dintre americanii intervievați au dezaprobat performanță locurilor de muncă ale lui George H.W. Bush.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*