Premierul Cioloș a discutat cu președintele german despre oportunitățile de investiții în România

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș i-a prezentat, luni, președintelui federal german, Joachim Gauck, oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini în cadrul unei întrevederi pe care cei doi înalți oficiali au avut-o la Palatul Victoria, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că prim-ministrul român a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg și Westfalia și Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale.

„Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic și politic”, informează Guvernul.

Totodată, în cadrul întrevederii, se arată în comunicat, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană.

„România și Germania vor avea un dialog intensificat, pentru valorificarea construcției europene, punând în centrul acestuia dorințele cetățenilor lor”, potrivit aceluiași comunicat.

Premierul român și președintele german au avut și un schimb de opinii pe tema continuării eforturilor de înțelegere și asumare a trecutului comunist în țara noastră.

„Președintele federal Gauck a oferit experiența sa personală în acest domeniu. Premierul român i-a mulțumit președintelui german pentru vizita în România, apreciind totodată rolul președintelui Gauck în promovarea valorilor democrației și libertăților cetățenești”, mai precizează Guvernul.

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, se află de luni în vizită de stat în România.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *