Ultimele Știri

Premierul cere un RCA mai ieftin pentru tineri

Tinerii şoferi se confruntă cu o problemă în achziţionarea unui RCA deoarece preţul este foarte ridicat, iar uneori depăşeşte chiar valoarea maşinii. În acest moment RCA-ul este un lux pe care mulţi tineri nu şi-l permit şi trec maşinile pe numele părinţilor deoarece taxa este mult mai ieftină.

Darius Vâlcov a cerut ASF reanalizarea sistemului RCA pentru tinerii sub 25 de ani care cu greu ar putea achita o sumă de peste 2000 de lei

„Sprijin iniţiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!”, notează Victor Ponta pe  pagina sa de Facebook.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, solicită conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei. 

„Actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a declarat ministrul Finanţelor, într-un comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*