Premierul Bulgariei se opune flotei NATO în România: ”Nu vreau ca Marea Neagră să devină zonă de conflict militar”

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, anunță că Bulgaria se opune inițiativei România de a găzdui o flotă militară NATO în Marea Neagră, deși, până de curând, Sofia susținea că susține această propunere.

Borisov i-a comunicat președintelui României, Klaus IOhannis, faptul că nu dorește ca Marea Neagra să devină o zonă de ”conflict militar”: „Eu am spus mereu că noi suntem o ţară paşnică. Nu vreau ca Marea Neagră să devină zonă de conflict militar”, a declarat Borisov, conform 24chasa.bg.

Atât premierul Bulgariei, Boiko Borisov, cât și președintele Rosen Plevneliev, se opun inițiativei României: „Nave NATO pot efectua patrule pe frontierele noastre doar în cazul unui aflux puternic de refugiaţi”, a declarat Borisov joi, citat de site-ul Novinite.com.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează în perioada 15-16 iunie o vizită oficială în Bulgaria, în cadrul căreia va avea consultări cu preşedintele Rosen Plevneliev, cu premierul Boiko Borisov şi cu şeful Parlamentului de la Sofia, Ţeţka Ţaceva.

Bulgaria și-a schimbat brusc poziția după ce, pe 20 mai, susținea că va susține suplimentarea capacităților NATO în Marea Neagră: „Bulgaria poartă discuţii cu România şi Turcia. Se discută despre suplimentarea capacităţilor militare în zona Mării Negre. Bulgaria va face tot posibilul pentru consolidarea capacităţilor militare în zona Mării Negre”, declara Daniel Mitov la Bruxelles.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *