Ultimele Știri

Premierul Albaniei cere României să recunoască Kosovo

kosovo

Premierul Albaniei, Edi Rama, aflat într-o vizită oficială la București, a cerut recunoașterea regiunii separatiste Kosovo. 

„Vin de repetate ori cu cererea de recunoaştere a independenţei ca stat a Kosovo şi, de asemenea, cu cererea ca România să ofere sprijin permanent ca această ţară să devină membră în această uniune a ţărilor în familia din care ea face parte. Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări altor ţări vecine”, a declarat Edi Rama.

edi ramaEdi Rama alături de etnicii albanezi din Kosovo

România nu a dorit să recunoască independența regiunii separatiste Kosovo, deoarece acest lucru ar crea un precedent periculos în Europa. Un astfel de eveniment ar întări presiunile asupra statelor suverane care se confruntă cu probleme pe criterii etnice și cereri de autonomie venite din partea unor minorități regionale. 

Liderul de la Tirana își dorește și un parteneriat economic cu țara noastră, acesta având o dicuție pe tema livrărilor de energie electrică cu premierul Victor Ponta.

„România are un surplus de energie de care Albania poate beneficia, în măsura în care găsim soluţia contractuală. Biroul Comercial pe care tocmai l-am redeschis la Tirana va avea şi această sarcină de a intensifica relaţiile economice”, a afirmat Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Premierul Albaniei cere României să recunoască Kosovo

  1. Neveeer!!!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*