Ultimele Știri

Prejudiciu de 3 milioane de lei în dosarul Nana

Dosarul Nana a fost trimis în judecată și s-a stabilit prejudiciul de trei milioane de lei.

În dosarul retrocedărilor de terenuri de la Nana, 11 persoane au fost trimise în judecată. Acestea vor fi judecate de Tribunalul din Călărași. În urma cercetărilor, s-a stabilit ce prejudiciu a adus statului acest dosar. Procurorii au estimat un prejudiciu de 3 milioane de lei.

Cele 11 persoane trimise în judecată au făcut parte din comisia pentru fond funciar a comunei Nana. Printre ele se numără primarul comunei Nana, contabilul și casierul instituției. Unele dintre ele vor fi judecate în stare de liberate, pentru altele a fost dispus controlul judiciar.

În perioada 2006-2010, s-au depus și soluționat rapid 128 de cereri de retrocedare de ternuri agricole. Procurorii spun că peste 100 de persoane au primit ilegal, teren în comuna Nana. Se pare că membrii comisiei au falsificat documentele necesare, astfel sute de hectare au fost retrocedate ilegal.

Primele acte de acuzare în acest dosar au fost făcute în luna iulie a anului trecut. Între timp, anchetatorii au decis să pună sechestru pe suprafeţele retrocedate ilegal, în total fiind vorba despre 735 de hectare. O parte din această suprafaţă, aproximativ 200 de hectare, îi aparţine Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*