Ultimele Știri

Pregătiri pentru sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni o iau de la capăt cu pregătirile pentru oaspeţi. Urmează un nou val de turişti, creştinii ortodocşi de rit vechi care vor sărbători Crăciunul peste două zile. Mulţi dintre ei s-au cazat deja iar astăzi au testat zăpada de pe pârtii şi vinul fiert.

Mulți români de peste Prut au venit să sărbătorească Crăciunul în România. Hotelierii au pregătit oferte speciale pentru turiștii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

În zona Moldovei, cei mai mulți turiști au mers în Vatra Dornei și Durău. Datele ANTREC arată că preferata turiștilor rămâne însă zona Bran-Moieciu-Fundata din Brașov. Aglomerate au fost și localitățile turistice din Maramureș, Sibiu sau Vrancea.

Turiştiii de peste Prut care au alocat un buget mai mare pentru Crăciunul din acest an în România, au ales şi cele mai scumpe staţiuni. Frumuseţea peisajelor şi pârtiile numai bune pentru schi i-au făcut să uite de preţurile piperate de aici.

Pentru mulţi nu este primul Crăciun în staţiune. Diferenţa, în acest an, o face însă belşugul de zăpadă, de care anul trecut iubitorii muntelui nu au prea avut parte.

Hotelierii au pregătit pachete speciale pentru Crăciunul pe rit vechi, de obcei mai ieftine decât cele de care au avut parte turiştii români. În medie o zi de casare în hotelurile de patru stele costă 80 de euro.

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie deoarece calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial. Au rămas câteva Biserici Ortodoxe cu calendarul iulian neîndreptat, ca Patriarhia Ierusalimului, Biserica Rusă şi Biserica Sârbă, precum şi Mănăstirile din Sf. Munte Athos, cu excepţia Vatopedului, care se numesc „pe stil vechi“, pentru că prăznuiesc Paştele şi toate sărbătorile după vechiul calendar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*