Ultimele Știri

Pregătiri pentru refugiaţi. Autorităţile de la Bucureşti se bat în declaraţii

imigranti

Cât de pregătită este România să primească imigranţi? În timp ce Europa este sufocată de valurile de imigranţi, autorităţile de la Bucureşti se bat în declaraţii contradictorii dacă ţara noastră este pregătită să-i primească pe refugiaţi. Guvernul dă asigurări că situaţia va fi sub control. În schimb, la Cotroceni, subiectul stârneşte îngrijorare. Fostul preşedinte toarnă gaz pe foc pein declaraţiile sale în care spune că România nu ar trebui să primească imigranţi.

Premierul Victor Ponta este însă de altă părere, şi anume că România este pregătită să primească imigranţi: „Nu stăm cu mâinile în sân, suntem pregătiţi”.

Leonard Orban are şi el o opinie „România este complet nepregătită pentru a integra imigranţi. Factorii decizionali nu conştientizează nici măcar parţial implicaţiile unui asemenea proces”. (Sursa: Europa FM)

Pregătită sau nu, România va primi din noiembrie, timp de doi ani, peste 1.700 de refugiaţi. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării urmează să discute în curând problema. Fostul preşedinte Traian Băsescu are o soluţie tranşantă.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României: „România ar trebui să refuze să primească migranţi pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră, nu noi suntem magnetul pentru aceşti oameni”.

Victor Ponta, prim-ministrul României: „Vreau să dau un mesaj, pe de o parte, pentru populaţia României de a nu fi niciun fel de panică, noi luăm şi facem ceea ce depinde de noi. Pe de altă parte, un mesaj public: Nu e deloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice”.

Refugiaţii nu sunt interesaţi de România. Preferă alte rute ca să ajungă în Vest. Noi trebuie totuşi să-i găzduim, aşa cum s-a convenit la nivel european. În cele 6 centre speciale din ţară se fac ultimele pregătiri, iar comunitatea sirienilor se mobilizează.

Problema este că numărul migranţilor a depăşit aşteptările, iar cotele deja stabilite pentru fiecare ţară nu mai corespund realităţii.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României: „Trebuie să ne implicăm în găsirea de soluţii urgente şi adecvate care să trateze problema la sursă, în ţările de origine”.

Săptămâna viitoare parlamentarii vor analiza dacă legislaţia românească pentru migraţie are nevoie de modificări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*