Ultimele Știri

Preferata premierului ar putea ajunge la BEI, unde va câștiga un salariu de 20.000 de euro pe lună

ioana petrescu

Premierul Victor Ponta se pare că are în continuare o slăbiciune pentru Ioana Petrescu, fostul ministru de Finanțe al României.  La propunerea premierului, Ioana Petrescu urmează să-l înlocuiască pe Mihai Tănăsescu în funcţia de vicepreşedinte la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Mihai Tănăsescu nu mai este dorit la Banca Europeană de Investiții deoarece numele său a fost vehiculat în dosarul Microsoft, acesta fiind beneficiarul unei mite de 90.000 de dolari. 

Ioana Petrescu a fost propunerea premierului Victor Ponta pentru a reprezenta România la BEI şi a fost discutată inclusiv la Cotroceni, având în vedere că este o poziţie de reprezentare externă, care revine României în urma negocierilor politice la nivelul Uniunii Europene şi nu în urma unui concurs. Dacă va ajunge pe acestă poziţie, Ioana Petrescu poate rămâne până când se termină mandatul alocat României, adică aproximativ un an. Salariul pentru poziţia de vicepre­şedinte al BEI depăşeşte 20.000 de euro pe lună.

„Vicepreşedinţii Băncii Europene de Investiţii sunt numiţi de către Consiliul Guvernatorilor BEI, pe baza propunerii Consiliului de Administraţie. Consiliul Guvernatorilor este format din miniştrii din toate cele 28 de ţări membre ale UE. Consiliul de Administraţie este format din 29 de directori (unul pentru fiecare stat membru şi unul din partea Comisiei Europene) şi 19 supleanţi“, au transmis reprezentanţii BEI pentru ZF.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*