Ultimele Știri

Prefectul de Buzău Beganu Paul și alți 3 inculpați reținuți de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a 4 inculpați în dosarul de retrocedare nelegală a peste 5.000 hectare de pădure din județul Buzău.

Beganu Paul, Ceteraș Gheorghe, Vasile Mihail Cosmin și Irimia Ion au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii anticorupție. 

Beganu Paul, prefect al judeţului Buzău în perioada 2009-2012,  este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și instigare la dare de mită.

Ceteraș Gheorghe s-ar fi ocupat de constituirea unui grup infracţional organizat, și  i se impută trei infracțiuni de dare de mită, dar și acțiuni de cumpărare de influență. 

Avocatul Vasile Mihail Cosmin este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la dare de mită.

Irimia Ion, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA,  a fost acuzat de trafic de influenţă.

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 20 noiembrie 2014, la Curtea de Apel Ploiești, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*