Ultimele Știri

Predoiu: Ponta, un premier incompetent. A preferat măsurile bugetare pentru baronii PSD

Cătălin Predoiu:Aproape 80% din promisiunile guvernării PSD neîndeplinite. Ponta, un premier incompetent

catalin predoiu

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că 80% din promisiunile programului de guvernare al PSD nu au fost îndeplinite,arătând că guvernarea PSD este lipsită de curaj, iar Victor Ponta a fost un premier “fricos”, “incompetent”, “flecar” şi este “un pariu pierdut și o iluzie dezumflată”, conform MEDIAFAX. 

Predoiu a postat, miercuri, pe Facebook o analiză a promisiunilor neonorate din programul de guvernare a PSD, arătând că din cele 159 de promisiuni, 23 au fost îndeplinite,- 14,5%, 127 au fost uitate sau s-au dovedit minciuni, adică 79,9%, iar 9 sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost realizate de guvernul anterior.

El a arătat că cel mai grav lucru în prezent este faptul că Ponta propune, “din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creștere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate și consum”.

„Domnul V. Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, dl Ghiță, o enumerare a succeselor Guvernului său: 6 promisiuni electorale ale guvernării sale – 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% – după model nord-coreean. În realitate, programul de guvernare PSD – Ponta conține 159 de promisiuni, dintre care: 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%); 127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%); 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuțiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parțial (5,6%)”, a menţionat Predoiu.

El a arătat că statistica demonstrează că guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate, iar Ponta a ezitat în faţa reformelor.

„Documentul de mai jos demonstrează statistic că guvernarea PSD este lipsită de curaj și responsabilitate. În fața eșecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alții. În fața reformelor a ezitat și s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar”, a adăugat Predoiu.

Potrivit liderului PNL, aproape 80% din programul guvernului PSD – Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcție, iar restul, cu rezultate incerte.

El a adăugat că mandatul PSD – Ponta este notabil prin faptul că România este singura ţară din UE condusă de un premier inculpat.

„Mandatul PSD – Ponta este notabil doar prin groaznic de rușinoasa situație în care a adus țara- singura țară din UE condusă de un premier inculpat ( pentru spălare de bani și evaziune fiscală)”, a mai arătat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele liberal a susţinut că în locul reformelor structurale, Ponta a preferat măsurile bugetare pentru baronii PSD.

„Pentru mulți, de la cei câțiva oameni cheie în statul român care l-au promovat și sprijinit în momente esențiale, până la foștii parteneri politici și electorat, V. Ponta și guvernul PSD sunt un pariu pierdut și o iluzie dezumflată. Dar cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creștere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate și consum”, a mai afirmat liderul liberal.

El a menţionat pomisiunile programului de guvernare PSD care nu au fost îndeplinite, printre care reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, combaterea traseismului politic, alinierea la media europeană a redevenţelor, finalizarea autostrăzilor Bucureşti – Arad, Transilvania, Bucureşti- Ploieşti- Braşov, dezvoltarea satului românesc, refacerea sistemului de irigaţii, împăduriri, finalizarea Camerelor agricole, comensarea medicamentelor la 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 lei, internet wireless gratuit în jurul instituţiilor publice, programul masă caldă pentru elevii din ciclul primar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*