Ultimele Știri

Predoiu: ”Modelul economic promovat de tehnocratul Ponta cuprinde doi piloni: consumul și corupția”

catalin predoiu

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, declară că România are cel mai lent ritm de creștere economică din UE, susținând că ”modelul economic promovat de tehnocratul Ponta cuprinde doi piloni: consumul și corupția”. Predoiu propune mai multă seriozitate în actul guvernamental.

„Tabloul idilic al economiei care crește necontenit, pictat de ,,tehnocratul” Ponta în culorile minciunii, începe să se destrame. România are cel mai lent ritm de creștere economică din UE în trimestrul doi față de trimestrul precedent, de doar 0,1%. Începem să plătim prețul lipsei de reforme în sectorul public din economie. Începem să vedem că aventura pe care ne-a propus-o ,,tehnocratul” Ponta, să creștem doar pe consum, e o prostie economică”, spune Predoiu, într-o declarație de presă transmisă AGERPRES.

România poate crește sustenabil doar dacă îndeplinește simultan câteva condiții, și anume investiții publice în infrastructură, sănătate și educație, atragerea și stimularea investițiilor private, reforme în sectorul public din economie, echilibre bugetare, potrivit prim-vicepreședintelui PNL.

„La acestea se poate adăuga și consumul, dar nu putem miza doar pe consum. Modelul economic promovat de tehnocratul Ponta cuprinde doi piloni: consumul și corupția. Noi propunem altceva: investiții, muncă, legalitate și multă seriozitate în actul guvernamental. Plus conectarea la politica executivă (Comisia Europeană) mare europeană, acolo de unde am fost excluși din cauza aroganței și miopiei politice a premierului Ponta”, arată liderul PNL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*