Ultimele Știri

Predoiu: ”Domnul Ponta a jucat țara la ruletă, asta e revoltător”

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a declarat în cadrul unei emisiuni, că este dispus să înceapă negocierile cu partidele, în special cu PSD, căruia speră ”să îi vină mintea la cap”. Acesta dorește găsirea unei soluții în ceea ce privește Codul Fiscal, care să poată rămâne în picioare pe o perioadă mare de timp.

Predoiu a anunțat că va intra în negocieri cu PSD, și că dacă partidul se va dovedi responsabil acum, și îi va ”veni mintea la cap”, atunci se va găsi o formulă care să stea în picioare.

„Intru într-o negociere acum,  inițiem discuții cu PSD, căruia sper să îi vină mintea la cap. În baza tuturor opiniilor experților, pe care le avem, să găsim o formulă să spună toată lumea că stă în picioare. Începând de astăzi am un mandat. Până nu discut nu avansez cifre. Dacă și PSD e responsabil acum, se așază cu noi la discuții, atunci vom găsi o formulă cu toții”, a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreședintele l-a acuzat pe Victor Ponta că a jucat țara la ruletă. De asemenea, susține că România s-ar afla într-o stare extrem de avantajoasă, dacă ar ști să se folosească acum de ceea ce are, sugerând: reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației.

„Trebuie să ne orientăm spre teme adevărate: simplificarea fiscalității, menținerea echilibrului financiar-bugetar, reforma companiilor de stat, intrarea în educație și sănătate cu refacerea sistemelor. Tema ‘cine licitează mai mult la relaxarea fiscală’ e una falsă, indusă de premier într-un mod inconștient. Eu sper ca acum, la această inițiativă rațională, să ne așezăm la o masă rotundă cu toții, cu economiștii, cu specialiștii și să ajungem la o formulă la care, în noile condiții apărute, de la data codului, să stea în picioare zece ani. În acest context regional bulversat, tu poți să devii un exemplu (…) Domnul Ponta a jucat țara la ruletă, asta e revoltător. Aici e vorba de un interes al României. Suntem într-o situație exceptional de avantajoasă dacă știm să o jucăm acum, dacă facem reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației”, a detaliat prim-vicepreședintele PNL.

În ceea ce privește poziția pe care a adoptat-o atât președintele României, cât și premierul, față de Codul Fiscal, Predoiu este de părere că ambii au procedat corect.

„În chestiunea Codului Fiscal atât președintele Iohannis, cât și PNL au procedat corect în trei momente esențiale, în împrejurări diferite și cu mize diferite. A existat și există o propagandă care a creat confuzie în jurul acestui subiect și în jurul poziției PNL (…) Primul moment esențial a fost cel în care PNL și-a elaborat programul de guvernare. În acest program, era prevăzută o politică de relaxare fiscală în favoarea antreprenorilor și dezvoltării afacerilor, cu gândul la mediul de afaceri al capitalului autohton. Dar acele măsuri treptate de relaxare fiscală erau precedate și sunt, în continuare, de ceea ce am numit măsuri de acompaniere de reformă: reforma colectării, reforma companiilor de stat, reforma administrației.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*