Ultimele Știri

Predicții Financial Times privind provocări la nivel mondial pentru anul 2015

Jurnaliştii de la Financial Times au făcut o analiză a celor mai importante predicţii pentru anul 2015 pe plan mondial. Specialiştii încearcă să facă prognoze în legătură cu situaţia Rusiei, a Statului Islamic şi a epidemiei de Ebola. Întreaga lume este îngrijorată de situaţia din Ucraina, dar şi de ambiţiile expansioniste ale Moscovei. Astfel, Financial Times se întreabă dacă Rusia va încearcă să anexeze noi teritorii în 2015.

Răspunsul analiştilor este „nu”, întrucât Vladimir Putin va avea de a face cu o criză economică în ţară şi cu sancţiuni externe. Totodată, Kremlinul va încerca să-şi consolideze poziţia în Crimeea. Specialiştii estimează că Statul Islamic va rămâne o ameninţare importantă la adresa securităţii internaţionale.

Cu toate acestea, Statele Unite nu vor trimite trupe pe teren pentru a lupta împotriva jihadiştilor, ci vor oferi în continuare susţinere activă armatei irakiene.  În ceea ce priveşte epidemia de Ebola, Finanacial Times scrie că lupta împotriva acesteia va fi în continuare grea, dar până în 2016, aceasta va fi eradicată.

O altă problemă care preocupă lumea întreagă este preţul petrolului, care ar putea scădea sub 50 de dolari pentru un baril, din cauza supraofertei. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*