Ultimele Știri

Practici groaznice la care sunt supuse 4 milioane de copile. Părinții folosesc spatule încinse deasupra cărbunilor aprinşi, pentru a le opri sânii din creștere

O practică barbară numită ”călcatul sânilor” afectează aproximatix patru milioane de copile, cu vârste cuprinsă între 11 şi 15 ani. Copilele din Camerun, Nigeria şi Africa de Sud sunt supuse durerii de câtre propriile mame, în cele mai multe cazuri, din teama de ceea ce s-ar putea întâmpla după ce fetiţele încep să se transforme în femei.

Călcatul sânilor prespune aplatizarea sânilor în perioda prepubertăţii sau pubertăţii, iar „instrumentele“ folosite sunt pietre, ciocane sau spatele încinse deasupra cărbunilor aprinşi, conform Adevărul.

Un raport al Naţiunilor Unite arată că 3,8 milioane de femei sunt suspuse acestui ritual traumatizant, cele mai multe provenind din Africa de Sud, Nigeria şi Camerun. Ce este însă şi mai şocant, mamele acestor fete sunt în 58% din cazuri cele care îndeplinesc procedura. 

Acestea sunt folosite apoi pentru masarea, aplatizarea sau mutilarea ţesutului mamar, în speranţa că astfel vor fi întârziate primele semne fizice ale pubertăţii, respectiv creşterea sânilor. În cazul familiilor înstarite, fetele sunt obligate să poarte o centură lată peste sânii aflaţi în creştere, bandă care le presează pieptul pentru a-l opri din dezvoltare.

Motivul? Mamele fac acest lucru pentru a le feri pe fete de violuri și pentru a le da șansa de a urma școala un timp mai îndelungat. De cele mai multe ori, acestea practică aceste tehnici cu copilele lor pe ascuns, fără ca tații să aibe habar de acest lucru.

Scriitoarea Leyla Hussein a declarat pentru revista Cosmopolitan că „distrugerea sânilor unei fete poate să dureze de la câteva zile la câteva săptămâni şi că astfel de practici nu pot fi acceptate doar pentru că se invocă motive culturale sau cuvinte precum religie sau tradiţie“.

“Vărul meu m-a violat pe când aveam 13 ani şi am ajuns să dau naştere unui copil. Aveam nevoie să-l alăptez, dar nu mai aveam sâni. Am recurs la o modalitate tradiţională de a stimula lactaţia şi am folosit furnici driver, foarte agresive, ca să-mi înţepe pieptul, care se inflamează, sperând că voi avea lapte. Am trei copii acum, dar nu am fost în stare să alăptez niciunul“, a declarat Emanuella, în vârstă de 23 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*