Poziţia României la reuniunea privind viitorul UE, fără Marea Britanie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Politică
klaus iohannis

Preşedintele Iohannis participă vineri la reuniunea privind viitorul Uniunii Europene odată cu ieșirea Marii Britanii. Principalele teme de discuție sunt consolidarea frontierelor externe, migraţia, oferirea de garanţii pentru cetăţeni în contextul globalizării.

Cei 27 de preşedinţi şi premieri ai statelor membre UE s-au strânsde la Bratislava pentru o aprofundare a integrării europene în toate procesele Uniunii Europene.

„Poziţia României, poziţia pe care o voi exprima acolo foarte clar, este de o importanţă strategică naţională, pentru noi este foarte clar: vrem o aprofundare a integrării europene, vrem ca România să fie mult mai profund integrată în toate procesele Uniunii Europene şi credem că o integrare mai profundă este una din soluţiile pentru multiplele crize europene”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește poziţia României pe tema viitorului UE, Iohannis a declarat că va susţine că priorităţile strategice trebuie să fie securitatea internă şi securitatea externă, creşterea economică, crearea de locuri de muncă în special pentru tineri şi consolidarea pieţei interne a Uniunii, conform Mediafax.

„La Bratislava voi susţine că priorităţile noastre, ale Uniunii Europene, priorităţile noastre strategice trebuie să fie securitatea internă şi securitatea externă a Uniunii Europene, creşterea economică, crearea de locuri de muncă în special pentru tineri – avem un şomaj mult prea mare în rândul tinerilor la nivelul Uniunii – şi consolidarea pieţei interne a Uniunii” a declarat Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *