Ultimele Știri

Povestea unei familii care trăiește într-un vagon de tren

În anul 2014 mai sunt familii care nu au nimic, au doar sănătate și familia alături, dar apreciază mult mai mult viața. Nu știu cum e să dormi într-un pat, dintr-o cameră încălzită de calorifere, cum să mănânci în altă încăpere decât cea în care stai, cum să mergi la toaletă chiar în locul în care trăiești.

Este și cazul familiei formată dintr-o mamă și doi copii, care trăiesc într-un vagon. Adelina, mama, a trăit de când se știe într-un astfel de vagon și suferă că nu le poate oferi fetițelor ei o viață mai bună decât a avut-o ea. Are doar 8 clase, iar din motive financiare nu a reușit să își continue studiile. S-a îndrăgostit de tatăl fetelor însă acesta a căzut în patima băuturii. Certurile zilnice au făcut-o pe Adelina să renunțe la relație și să-și îngrijească fetele singură. 

1

Mai mult, în același vagon trăiesc și fratele Adelinei cu copilul lui în vârstă de 10 ani. Adelina se ocupă de copii, îi duce la școală și îi ajută la teme. Mai mult, aceasta refuză ajutorul bănesc, preferând în locul lor, lemne sau mâncare, pentru că de aceste lucruri au nevoie copii.

Deși trăiesc în condiții inumane, copii sunt sănătoși, nu lipsesc de la școală și grădiniță pentru că își doresc o viața mai bună.

Întrarea în vagon se face printr-o ușă de lemn, acoperită de o plapumă ca sa nu intre frigul. În interior există o sobă, o măsuță și un televizor pe care familia l-a primit în dar. Hainele stau atârnate deoarece în vagon intră și șobolani.

2

Adelina primește pe lună 199 de lei. Alocația fetelor și un ajutor social de 115 lei. ”Ne mai ajută și fratele meu când primește bani pentru că lucrează cu ziua”, spune femeia.

Iarna reprezintă un coșmar pentru familia Ciuclea pentru că sunt încălziți de sobă, asta în cazul în care au lemne să pună pe foc. Cei mici își doresc cadouri și mâncare de sărbători și își pun speranța în Moș Crăciun.

3

Povestea familiei care locuiește într-un vagon de la marginea localității Moșnița Nouă, la doar 15 kilometri de Timișoara, este una tulburătoare. Cei are vor să ajute, pot contacta familia la numărul de telefon 0748452256.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*