Ultimele Știri

Poveste terifiantă: Doi copii au ajuns la spital după ce au fost bătuți cu cruzime de tatăl lor

Un tată și-a bătut cu cruzime doi dintre cei cinci copii ai săi, aceștia ajungând în stare critică la spital. În urma acestui abuz, Autorităţile din Arad solicită judecătorilor ordonanţă preşedinţială pentru luarea sub protecţie urgentă a cinci fraţi, cu vârste cuprinse între opt luni şi şapte ani.

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark, a declarat, pentru Mediafax, că a fost depusă la instanţă, miercuri dimineaţă, o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru luarea măsurii de protecţie în regim de urgenţă pentru cinci fraţi dintr-o familie din municipiul Arad, suspectându-se că aceştia nu sunt îngrijiţi de părinţi şi sunt bătuţi.

Cei cinci frați au vârste cuprinse între opt luni şi şapte ani, iar doi dintre ei, de trei şi de şapte ani, au fost internaţi, sâmbătă, la Spitalul Cinic Judeţean de Urgenţă, după ce ar fi fost bătuţi de tată.

Managerul Spitalului Cinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, a declarat că cei doi copii au ajuns la unitatea medicală cu traumatisme cranio-cerebrale, excoriaţii faciale şi echimoze faciale: „S-a constatat că au fost agresaţi. Ambii copii au deficit staturo-ponderal, ceea ce subliniază deficitul nutriţional şi de îngrijire la domiciliu”, a adăugat Wiener.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, tatăl celor doi copii, Radu Iosif Porpona, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru violenţă în familie.

„Probatoriul administrat a relevat faptul că, în data de 24 octombrie 2015, ora 00.30, în timp ce se afla la domiciliul său, suspectul i-a agresat fizic pe fiii săi, minorii I.C.Y., în vârstă de şapte ani, respectiv P.C.I., în vârstă de trei ani, cărora le-a provocat leziuni traumatice constând în traumatism cranian, respectiv excoriaţii faciale şi echimoze faciale, astfel cum reiese din fişa de observaţie a minorilor care au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean”, se arată în comunicat.

Instanţa urmează să se pronunţe în câteva zile în cazul cererii depuse în acest caz, timp în care copiii se află la domiciliu, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*