Ultimele Știri

Potrivit sondajelor de opinie, USR devine a treia forță politică din România

usr

Ultimul sondaj al companiei de cercetare de piaţă Agenţiei de Rating Politic arată că dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar lua 38%, PNL ar obţine 30%, în timp ce USR ar strânge 9% din voturi.

Potrivit unui sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic în perioada 17-24 septembrie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obţine 38%, PNL ar strânge 30% din opţiunile de vot, în timp ce USR, la aproape patru luni de la extinderea la nivel naţional, ar avea o intenţie de vot de 9%.

Conform aceluiaşi studiu, în Parlament ar mai intra ALDE (5.5%) şi UDMR (5%).    Pe de altă parte, formaţiunea lui Traian Băsescu, PMP, ar strânge doar 4%, iar PRM ar avea o intenţie de vot de 3%.   

Tipul sondajului a fost CATI, adică sondaj cu interviuri telefonice, asistate de calculato, pe un eşantion de 1170 de respondenţi, stratificat, cu selecţie aleatorie a gospodăriilor şi selecţie aleatorie a persoanelor – metoda „cea mai apropiată aniversare“, cu o erooare statistică standar de 2,9%, la un nivel deîncredere de 95%. 

Perioada în care a fost realizat sondajul a fost 17-24 septembrie 2016. 

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a  prezentat duminică un sondaj de opinie realizat de TNS la comanda USR. Rezultatele arată că PSD ar obţine la alegerile parlamentare 45%, PNL- 25%, USB- 10% şi ALDE- 7%. PMP şi PRU nu ar trece pragul electoral. Rezultatul sondajului ia în calcul doar opţiunile celor care au răspuns că merg la vot, nu şi opţiunile nehotărâţilor. Aşadar, PSD şi ALDE ar forma cu uşurinţă viitorul Guvern, potrivit sondajului TNS.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*