Ultimele Știri

Poșta Română va distribui cardurile de sănătate până la sfârșitul lunii octombrie

Poșta Româna va distribui până la sfârșitul lunii octombrie până la 90% din cardurile de sănătate. Procesul de distribuire va începe odată cu 18 septembrie. Acordul dintre Compania Națională Poșta Română și Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost semnat vineri, iar valoarea contractului este de 37,5 milioane lei.

Acordul a fost semnat în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Cei care au semnat sunt directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu și președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Cardul funcționează după principiul de utilizare al unui cod bancar. Fiecare pacient are cod PIN, iar de fiecare dată după o procedură medicală, este însemnat în sistemul electronic tratamentul de care a dispus pacientul.

Contractul are o durată de patru ani și valoare acestuia este de 37,5 milioane lei, adică 8,5 milioane de euro. Până la finalul celor patru ani, se estimează distribuirea a 13,6 milioane de carduri de sănătate.

Începând cu data de 18 septembrie vor fi livrate 12,4 milioane de carduri. astfel se estimează că până la sfârșitul lunii octombrie, vor fi distribuite 91% din carduri. Destinatarul își va primi cardul de sănătate în 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în rețeaua poștală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*