Ultimele Știri

Poşta Română, la un pas de privatizare

privatizare poşta română

Statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română /CNPR/, a anunțat, marți, ministerul de resort.

‘În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română. Reamintim faptul că operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic’, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.

Potrivit MSI, admiterea ofertantului bpost în etapa de due-diligence a procesului de privatizare presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaționale cu managementul companiei și negocierea contractului de privatizare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*