Poșta Română a contribuit cu 163 de milioane de euro la bugetul statului în ultimii doi ani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 august 2016
  • Economie

Poșta Română a contribuit, în 2014 și 2015, cu 163 de milioane de euro la bugetul statului, bani ce reprezintă impozit pe profit, TVA aferentă contractelor comerciale, contribuție la bugetul de stat și la bugetele de asigurări sociale, informează, marți, CNPR.

Contribuția Poștei Române a fost, anul trecut, de 334,6 milioane de lei (74,9 milioane de euro) din care 23%, respectiv 76 de milioane de lei (17 milioane de euro), constituind TVA aferentă contractelor comerciale.

Contribuțiile la bugetele de asigurări sociale reprezintă 61,6%, respectiv 206 de milioane de lei (46,2 milioane de euro). De asemenea, impozitul pe profit achitat pentru anul 2015 se ridică la 10,5 milioane de lei (2,36 milioane de euro).

„Poșta Română depune eforturi substanțiale pentru menținerea disciplinei financiare și pentru asigurarea unui raport pozitiv între veniturile și cheltuielile companiei. Anii de risipă și de gestionare defectuoasă a resurselor financiare ale companiei atârnă greu în activitatea operatorului de servicii poștale. Cu toate acestea, Poșta Română a reușit să crească bugetul alocat investițiilor, esențiale pentru creșterea calității serviciilor și pentru implementarea unor proiecte noi”, a spus Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române.

Compania își propune, până în anul 2019, realizarea de profit anual cel puțin la nivelurile prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli al Poștei Române, modernizarea informatică și informațională, dar și creșterea satisfacției clienților.

loading...

One thought on “Poșta Română a contribuit cu 163 de milioane de euro la bugetul statului în ultimii doi ani

  1. Ce investiţii monşer , c – aveţi imprimante din anii 1980 , proceduri de lucru feudale , aparate de numărat bani ioc ,calculatoare de pe vremea când Steve Jobs era şomer , clădiri neîntreţinute si directori incompetenţi , numiţi politic . N – am văzut , pe unde am trecut , case de marcat fiscale . Deci , ce investiţii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *