Ultimele Știri

Porumboiu amendat cu 12 milioane de euro. ANAF-ul i-a vandut din bunuri pentru a recupera din prejudiciu

Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu, fostul patron al echipei de fotbal FC Vaslui, trebuie să ia măsuri după ce o firmă pe care o conduce a luat o amendă de 12 milioane de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Omul de afaceri a declarat că grupul Racova, pe care îl deține este acum într-un program de reorganizare.

„Grupul de firme intră într-un program de reorganizare. Sunt discuții la acest moment, dar nu s-a semnat nimic. Când vom semna, vom face totul public. Nu voi ieși din business, voi rămâne în continuare. Și e foarte important de știut că firmele își vor continua activitatea”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru Ziare.com.

Porumboiu a luat această decizie după ce firma a primit amenda în martie 2015, din partea APIA.

„Aceste firme au fost lovite toate în plin de o decizie aberantă a APIA, care ne-a amendat cu 12 milioane de euro. Nu s-a fraudat cu 5 cenți, nu s-a încălcat deloc legea, dar a venit acest ministru Daniel Constantin și a făcut abuz incredibil. S-a întâmplat o nenorocire cu această decizie”, a mai precizat Adrian Porumboiu.

„Uitați ce s-a întâmplat la aceste campanii de stat. Mai știți ceva despre Oltchim? Ce s-a ales de combinat? Și este doar un exemplu dintre atâtea…””, a mai adăugat omul de afaceri.

Adrian Porumboiu a primit amenda în valoare de 12 milioane de euro de la APIA, deoarece omul de afaceri ar fi încălcat în mod repetat și intenționat normele de acordare a sumvențiilor.

Diverse bunuri ale firmelor lui Porumboiu au fost scoase la licitație, suma lor de evaluare fiind de circa un milion de euro. Potrivit anunţului publicat pe site-ul ANAF, este vorba despre un număr de 97 de bunuri mobile ce aparţin societăţilor Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui care au făcut obiectul unei licitații publice, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui.

„Toate aceste bunuri au fost scoase la licitaţie în urma constatării pierderii valabilităţii eşalonărilor şi amânărilor la plată acordate societăţii Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligaţiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de eşalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011.

„În ultimii ani, firmele mele au plătit peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat, taxe şi impozite. Grupul de firme este unul dintre cei mai serioşi contribuabili din ţară. Acum am întârziat până în 15 de zile cu plăţile şi s-au repezit să facă treaba asta. Pe 27 ianuarie s-a pierdut eşalonarea, au trecut 15 zile, iar în a 16-a zi au trecut la executare, când puteau să se uite mai bine în urmă şi să vadă ce sume au plătit fimele mele la bugetul de stat.

Toate datoriile vor fi plătite, utilajele vor fi recuperate. Nu este o scuză, dar prin ce trec firmele mele trec 95% din firmele cu capital românesc. Cu toate greutăţile, societăţile mele vor funcţiona şi vor rămâne în picioare. Revirimentul se va produce cât de curând”, a precizat omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*