Portugalia a sporit măsurile de securitate, în urma unei ameninţări ISIS

  • Adelina Mitrache
  • 1 aprilie 2016
  • Externe
stat islamic

Portugalia a sporit măsurile de securitate, în special pe aeroporturi, după publicarea unei ameninţări a cărei autenticitate nu a fost confirmată, formulată de gruparea teroristă Stat Islamic, au anunţat, joi seară, serviciile de securitate de la Lisabona, citate de AFP.

„Măsurile de securitate necesare au fost luate, inclusiv pe aeroporturi”, după informaţiile privind mesajul de ameninţare, a declarat Helena Fazenda, secretar general al Serviciului de Securitate Internă din Portugalia.

Mesajul, atribuit jihadiştilor şi publicat marţi pe reţelele de socializare, menţionează Portugalia şi Ungaria ca posibile ţinte.

Nivelul alertei teroriste a fost menţinut, însă, în ţara iberică la nivelul trei din cinci, adică moderat.

La sfârşitul lunii ianuarie, un jihadist luxemburghez de origine portugheză, Steve Duarte, în vârstă de 27 de ani, a ameninţat Portugalia şi Spania într-o înregistrare video difuzată de Statul Islamic, au precizat autorităţile de la Lisabona citate de Expresso.

El se numără printre zecile de jihadişti de origine portugheză care s-au alăturat Statului Islamic. În clip, islamistul, cu cagulă pe cap, avertizează că ISIS va reface Al-Andalus, numele dat teritoriilor din Peninsula Iberică în timpul dominaţiei musulmane din secolele al VIII-lea – al XV-lea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *