Ultimele Știri

Poroșenko: Ucraina va face totul pentru a restabili integritatea teritorială a R. Moldova

petro poroșenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a transmis într-o conferință de presă că țara sa va face tot ce îi stă în putință pentru a restabili integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

Poroșenko afirmă că principala diferență între Donbass și Transnistria este că cea din urmă nu are hotar comun cu Federația Rusă, respectiv de făcut ordine va fi cu mult mai ușor.

„Nu suntem obligați să permitem trupelor ruse să acceadă pe teritoriul Transnistriei. Și nu o vom face. Nu suntem obligați să favorizăm prezența trupelor ruse în regiunea transnistreană. Și nu vom face nici asta. În schimb, în cadrul formatului 5 + 2, sau în cadrul oricărui alt format, Ucraina, din numele meu, va face tot posibilul pentru a restabili integritatea teritorială a Republicii Moldova. Pentru a normaliza nivelul de viață a tuturor locuitorilor acestei țări. Acest lucru va fi făcut conform dreptului internațional”, a spus Petro Poroșenko.

harta-cu-romania-moldova-ucraina-si-transnistria

Republica Moldova se confruntă cu o gravă problemă de integritate în urma conflictului separatist din 1992. Armata a-14-a rusă staționată în Transnistria reprezintă un pericol și pentru Ucraina, care a decis să sape un șant de-a lungul graniței cu regiunea separatistă. 

Soldații ruși din Transnistria pot lansa un atac asupra Ucrainei cu scopul de a cuceri portul Odesa, punct strategic la Marea Neagră. De asemenea Republica Moldova nu reușește să ajungă la o înțelegere cu liderii de la Tiraspol pentru soluționarea conflictului.  

Armata a-14-a rusă ar putea mobiliza circa 30.000 de soldați într-un timp relativ scurt ceea ce reprezintă un pericol de securitate atât pentru Republica Moldova cât și pentru Ucraina.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Poroșenko: Ucraina va face totul pentru a restabili integritatea teritorială a R. Moldova

  1. Oferta cea mai convenabila de lucru la domiciliu! Castigati experienta alaturi de noi si faceti bani cu o munca moderna si placuta! Cautam colaboratori foarte seriosi si interesati de un venit suplimentar in timpul liber, acasa, comod in fata calculatorului. Pentru detalii trimiteti mesajul INFO la adresa de e-mail : staf_laurentiu@yahoo.com

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*