Ultimele Știri

Poroșenko: „Sfârşitul războiului va veni când orice părticică de pământ ucrainean va fi eliberată de inamic, de ocupant, de agresor”

Petro Porosenko si Vladimir Putin

Preşedintele Petro Poroşenko a declarat că o reală încetare a focului a început în Ucraina, dar mai este nevoie de timp pentru instalarea unei păci de lungă durată cu insurgenţii proruşi.

„Nu s-a tras niciun glonț. Aceasta încă nu este pace. Aceasta încă nu este sfârşitul războiului”, a declarat liderul pro-occidental al Ucrainei, citat de AFP.

„Sfârşitul războiului va veni când orice părticică de pământ ucrainean va fi eliberată de inamic, de ocupant, de agresor”, a adăugat Petro Poroșenko.

Afirmaţiile lui Poroşenko survin la o zi după ce separatiştii au amânat până anul viitor alegerile locale care urmau să aibă loc peste câteva săptămâni.

Gestul președintelui ucrainean a venit ca replică la o puternică presiune din partea Occidentului asupra preşedintelui rus Vladimir Putin – care neagă implicarea în afacerile Ucrainei – de a convinge rebelii să amâne scrutinul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*