Ultimele Știri

Poroșenko merge alături de militarii ucraineni în zona aeroportului din Donețk

Situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare în estul Ucrainei, mai ales în zona aeroportului din Donețk, unde în ultimele cinci zile au murit cel puțin 300 de militari ruși. În același timp oficialii de la Kiev au convenit împreună cu rebelii proruși să întrerupă luptele grele din întreaga regiune, începând cu ziua de 9 decembrie, până atunci însă țara vecină va sărbători Ziua Armatei, iar cu această ocazie Victor Poroșenko va merge, mâine, în zona apringă de conflict.

În această dimineață presa ucraineană prezenta situația din zona conflictuală ca fiind în continuare una extrem de dificilă. Pierderile grele ale militarilor din zona aeroportului din Donețk însă nu a domolit ofensiva separatiștilor, astfel că operațiunea condusă de generalii ruși de a cuceri punctul strategic se duce chiar pe mai multe fronturi, teroriștii încercând să atace în această noapte forțele militare din raionul Opâtnoe, cu intenția de a încercui militarii ucraineni în regiunea aeroportului din Donețk.

„Noi nu avem dreptul să cedăm nici un metru din pământul nostru, asa că vom sta în continuare acolo unde ne aflăm și ne vom apăra pâmântul și țara noastră”, a declarat Ministrul Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak.

În aceeași ordice de idei, președintele Petro Poroșenko a anunțat că se va întâlni cu eroii militari de pe câmpul de luptă de la aeroportul din Donețk, pe care rușii i-au numit „cyborg” și va ajunge în zona conflictuală împreună cu ajutorul militar de câteva zeci de arme grele pentru a putea continua rezistența anti-teroristă.

Deși comunitatea internațională a dezbătut la nesfârșit problema securității din estul Europei în cadrul summit-ului OSCE de la Basel, soluționarea conflictului din Donbas pare a fi îndepărtat de realitate, fiindcă zilnic mor câte 3 civili, care nu au reușit să-și părăsească locuința. Ucrainenii rămân singuri în fața ursului, fiindcă organizațiile externe refuză să intervină. Nu rămâne decât să privim cum o bătrână din Donețk sare la bătaie la jurnaliștii ruși, care încearcă să-i ia un interviu, caz care s-a întâmplat ieri în timp ce se împărțea ajutorul umanitar venit din Kiev. Pasivitatea nu ajută!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*