Ultimele Știri

Poroșenko: Condițiile Moscovei sunt inacceptabile

petro porosenko

După 12 ore de discuții între Angela Merkel, Francois Hollande, Petro Poroșenko și Vladimir Putin, negocierile pentru soluționarea conflictului din Donbas s-au încheiat, iar după cum a declarat președintele ucrainean noutățile nu sunt chiar bune.

Cei patru lideri au avut nevoie de mai bine de 12 ore pentru a discuta despre fiecare punct al armistițiul care ar prevede încetarea focului în estul Ucrainei. Primul care a ieșit din sala de negocieri a fost Petro Poroșenko, care nu a dorit să facă nici o declarație oficială, însă le-a transmis jurnaliștilor adunați pe holurile Palatului independenței de la Minsk, că mai există speranțe pentru soluționarea conflictului, însă deocamdată condițiile Moscovei sunt inacceptabile, după cum anunță Reuters. 

Imediat după ce Poroșenko a părăsit sala negocierilor, a ieșit și Vladimir Putin, iar după câteva minute și cei doi lideri occidentali. Totuși, conform Reuters, documentul este în mare parte pregătit pentru a fi semnat de toți cei implicați în soluționarea conflictului din Donbas. Acesta ar avea câteva puncte, în care se specifică faptul că încetarea focului de arme ar urma să intre în vigoare din 14 februarie, iar retragerea armamentului greu din regiune să înceapă imediat.

Conform unor surse neoficile, separatiștii sunt cei care împiedică finalizarea negocierilor. Reamintim că reprezentanții separatiștilor au venit în aceeași mașină cu consilierul lui Vladimir Putin.

Între timp, ofensiva separatiștilor continuă în apropiere de Mariupol, unde batalionul „Azov” cucerise în aceste zile mai multe localități și a mutat linia frontului cu 20 de km.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*