Ultimele Știri

Poroșenko: Am convenit cu Iohannis să facem tot ce putem pentru reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova

Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită oficială la Kiev pentru a discuta cu omologul său Petro Poroșenko situația securității și integrității Ucrainei.  

Poroșenko și Iohannis au discutat despre problema securității de la frontiera Uniunii Europene și situația din Republica Moldova, respectiv zona separatistă Transnistria. Republica separatistă nistreană reprezintă un ghimpe în parcursul european al Republicii Moldova, dar și o problemă de securitate pentru Ucraina, deoarece aici staționează armata a 14-a rusă. 

Federația Rusă ar putea mobiliza circa 30.000 de soldați foarte bine pregătiți și dotați cu armament modern din regiunea transnitreană, conform specialiștilor militari. 

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat marți că a convenit cu omologul său român, Klaus Iohannis, să facă tot ce le stă în putință astfel încât Transnistria să fie „reintegrată” în Republica Moldova.

„Am discutat referitor la situația de securitate din bazinul Mării Negre și situația din Republica Moldova, în speță, regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Am convenit să facem tot ce ne stă în putere (…) ca în viitor regiunea transnistreană să fie reintegrată în statul moldovenesc”, a spus Poroșenko în cadrul conferinței de presă comune cu președintele României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*