Ultimele Știri

Ponta, sub protectoratul partidului: Trebuie să-și încheie mandatul dat de cetățeni

Victor Ponta la DNA

Baronii PSD fac scut de apărare în jurul lui Victor Ponta, după ce a fost acuzat de 17 infracțiuni de fals în acte, spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și conflict de interese, precizând prin vocea purtătorului de cuvânt Gabriela Firea, că Victor Ponta nu are motive să îşi dea demisia.

PSD susţinea că este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Victor Ponta la audieri chiar în ziua în care Opoziția a depus o moțiune de cenzură, astfel premierul nu are de ce să-și dea demisia.

„Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai în ziua în care este depusă moţiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puţin ciudat acest întreg caz. Am auzit voci în spaţiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare!”, a expus Gabriela Firea.

La rândul său, ministrul Muncii și șeful Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, consideră că Victor Ponta trebuie să își ducă la capăt mandatul de premier, pentru că are lucruri importante de finalizat, cum ar fi Codul Fiscal și Legea salarizării.

Premierul Ponta trebuie să își continue mandatul. Politica se face în Parlament. Mi se pare suspect că acest dosar apare…

Posted by Rovana Plumb on vendredi 5 juin 2015

Pe de alta parte, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că „Victor Ponta nu are de ce să plece de la Guvern”.

„Opoziția și propaganda se agită acum, dar amintesc tuturor că Guvernul are în spate votul cetățenilor și pe cel al Parlamentului. Acestea sunt instanțele care dau legitimitate Guvernului, iar acest Guvern și Victor Ponta au primit legitimitate de la Parlament și de la alegători. Prin urmare, Executivul trebuie să își ducă mai departe mandatul, cu Victor Ponta premier, indiferent de agitația unora sau a altora”, a aratat șeful deputaților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*