Ultimele Știri

Ponta şi Pricopie, porniţi parcă pe educaţie

Premierul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei Silviu Pricopie îşi continuă încercările de a face cât mai mult schimbări în educaţie. După ce Victor Ponta a atins apogeul de 97 de schimbări aduse Legii Educaţiei în luna iunie, şi după ce s-a continuat insistarea pe acest domeniu prin aducerea diverselor modificări, astăzi asistăm la o nouă modificare în educaţie. După cu v-aţi obişnuit, veştile din partea celor doi sunt mereu la fel de „minunate” şi mai ales, „înţelepte”.

Aceştia au decis introducerea manualelor digitale în şcoli. Silviu Pricopie a fost chiar revoltat din cauya faptului că manualele nu au început să fie folosite odată cu începerea şcolii: „Mi-aş fi dorit ca startul manualelor digitate să fie pe 15 septembrie, şi nu pe 25 septembrie sau când o fi . Am discutat cu inspectorii generali şcolari, la videoconferinţă, ca profesorii să nu se transforme în agenţi comerciali pentru edituri. Manunalele digitale vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora”.

Ponta vine şi el, bineînţeles, şi face declaraţii dacă nu impertinente, cel puţin nepotrivite:  „Şi pentru că văd că nu mai există niciun elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer, cred că ideea de manual digital este cu adevărat o reformă pe care trebuie să o facem”. Poate fi întradevăr aşa, dar haideţi să ne gândim câţi copii au aceste dispozitive acasă. Câţi dintre ei au tablete cu care pot veni la şcoală pentru a îşi învăţa lecţiile, pentru că mai nou, manualele de hârtie au ieşit din uz, iar tinerii trebuie să se adapteze!

Cine putea veni cu această idee dacă nu cei doi „apărători ai educaţiei şi modernizării”? Să vedem cum vor proceda cei din zone rurale, cărora le era oricum imposibil să îşi achiziţioneze rechizitele pentru şcoală. Nu văd de ce trebuia luată această decizie, nu văd surplusul pe care îl va aduce aceasta educaţiei. Nu îi văd sensul şi nici nu văd cum se pot desfăşura lucrurile de acum înainte. Cred că va fi o transformare pe care o să refuz să o privesc. Şi asta nu pentru că nu sunt de partea evoluţiei şi a modernizării, ci pentru că nu sunt de partea deciziilor luate atunci când ţi se pare că nu ai afectat destul de mult un domeniu, şi insişti parcă pe el, pornit să îl transformi în ceva ce nu ar trebui să se transforme niciodată.

Şi pentru că nu era de ajuns, Ponta declară: ”De mai mult de zece ani nu s-au făcut manuale noi, nu s-au făcut programe noi. Profesorii, părinţii ne spuneau, pe bună dreptate, că lumea se schimbă, sistemul de educaţie se schimbă şi cineva trebuie să aibă curajul să vină cu manualele, să vină cu programa la anul2014, 2015, 2016”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*