Ultimele Știri

Ponta și Iohannis au semnat în cartea de condoleanțe, la ambasada Franței

La sediul ambasadei franceze din București au sosit mai multe personalități din România pentru a-și manifesta solidaritatea cu poporul francez, după atentatul de ieri.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Ambasadorul Franței a realizat în fața ambasadei un loc în care românii pot ține un moment de reculegere și pot să spindă o lumânare, pentru sufletele celor care au murit în urma masacrului terorist.

Cartea de condoleanţe a fost aşezată pe o masă în faţa ambasadei, nu în incinta clădirii, reprezentanţii ambasadei spunând că decizia a fost luată pentru a permite accesul cât mai multor persoane.

Premierul Victor Ponta a venit la ambasada Franţei din Bucureşti pentru a semna în cartea de condoleanţe, în urma atacului de la Paris.

„Transmit convingerea României că, alături de Franţa şi de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm ca în viitor, prin toleranţă, terorismul, actele acestea inumane să poată fi, dacă este posibil, prevenite şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc”, a spus Victor Ponta.

Și președintele României, Klaus Iohannis s-a prezentat azi la sediul ambasadei franceze.

”În aceste momente de adâncă durere, doresc să transmit sincere condoleanţe şi întreaga solidaritate a naţiunii române, cetăţenilor Republicii Franceze, afectaţi de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate şi de familiile celor răniţi şi le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist şi rămâne solidară cu înteaga comunitate internaţională, în lupta împotriva acestor acte crude, lipsite de orice raţiune”, este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, din cartea de condoleanţe.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*