Ultimele Știri

Ponta și Biden – discuție despre parteneriatul strategic și securitate

Premierul Victor Ponta a purtat o  discuţie telefonică cu vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, vizând parteneriatul strategic şi sescuritatea internaţională, inclusiv situaţia din Afganistan, informează Guvernul român.

„La data de 21 octombrie 2014, prim-ministrul României Victor Ponta a avut o convorbire telefonică cu vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii Joseph Biden, la iniţiativa acestuia. Cei doi înalţi oficiali au discutat despre modalităţile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, în cadrul dimensiunii politico-militare şi de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internaţională, inclusiv problematica situaţiei din Afganistan şi pregătirea Misiunii „Resolute Support” a NATO care va înlocui Misiunea ISAF începând cu anul 2015″, se arată într-un comunicat.

În cadrul acestei discuții, premierul Victor Ponta a reafirmat determinarea părţii române pentru consolidarea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic bilateral, precizând, totodată, că România este si va rămâne un partener strategic de încredere al SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*