Ultimele Știri

Ponta scapă de urmărirea penală

Premierul României, Victor Ponta, rămâne cu imunitate. Plenul Camerei Deputaților a hotărât ca premierul să își păstreze imunitatea, în urma solicitării procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală față de premierul Victor Ponta. Un astfel de vot este o premieră pentru România.

Victor Ponta este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală, fals în acte(17 infracșiuni) și conflict de interese. 

231 dintre deputaţi au fost de acord cu raportul Comisiei Juridice (de respingere), adică sunt împotriva cererii DNA, în timp ce 120 au votat contra acestui raport, fiind astfel în favoarea solicitării DNA. În sală au fost prezenți 351 de deputaţi.

„Vreau şi cred că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi de a-i apăra mai ales pe alţii, pentru că alţii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am. La asta trebuie să ne gândim de acum încolo”, a spus Ponta.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că votul prin care deputaţii au respins cererea DNA pentru urmărirea sa penală este unul normal, adăugând că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi a-i apăra şi pe oamenii simpli, care nu beneficiază de sprijinul acordat lui marţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*