Ultimele Știri

Ponta s-a postat din nou lângă Vladimir Putin

Victor Ponta

După ce ne-a amenințat că vin rușii și doar ei au de câștigat dacă el va fi demis din funcția de premier, Ponta s-a dus la Baku pentru a sta în spatele lui Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene. Printre invitați îi mai putem enumera pe Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Putin, Erdogan și Lukașenko sunt cunoscuți în țările lor pentru nerespectarea drepturilor omului și brutatlitatea cu care sunt reprimate manifestațiile de stradă, deci Ponta are de la cine învăța. Doar acum câteva zile amenința Victor cetățenii cu dosare penale dacă au curajul să iasă în stradă pentru ai cere demisia. Liderii europeni au boicotat evenimentul din Azerbaijan, cu excepţia Prinţului Albert de Monaco.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că prim-ministrul român se află în Azerbaidjan. Potrivit programului şefului Executivului, anunţat anterior, Victor Ponta avea programată o deplasare la Budapesta Trecut cu bine de moţiunea de cenzură, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc vineri seară. Decizia lui Ponta de a merge în Azerbaidjan este cu atât mai surprinzătoare cu cât liderii europeni cu greutate au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului.

Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă. Înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu „împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului”.

Potrivit unor surse politice, la deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat.  Agenţia de presă bulgară Novinite anunţa, joi, că la ceremonie şi-a anunţat participarea şi premierul bulgar Boiko Borisov, însă prezenţa lui în tribune n-a putut fi observată încă. La Baku au fost prezenţi, însă, Valdimir Putin, preşedintele Rusiei, Alecsandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, liderul Turciei, Recep Erdogan, preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului, precum şi Victor Ponta. Premierul român s-a aşezat exact în spatele preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Astfel, premierul României a repetat episodul Soci. Anul trecut, liderii europeni au boicotat ceremonia de deschidere a Olimpiadei de iarnă de la Soci. Însă Ponta a participat la dineul oferit de Vladimir Putin, prilej cu care s-a fotografiat alături de liderul rus şi de fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

România participă la Jocurile Europene cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care se vor întrece la 22 de discipline sportive.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*