Ultimele Știri

Ponta preia interimatul la Finanţe până la adoptarea noului Cod Fiscal

Victor Ponta

Premierul Victor preia interimatul la Ministerul Finanşelor, după ce a demisionat din funcţie Darius Vâlcov. Prim-ministrul va discuta astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis posibilitatea asigurării interimatului până miercuri, când Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală.

Informaţia nu este încă oficială, ci prezentată înaintea întâlnirii programate între Ponta şi Iohannis pentru această seara, la Palatul Cotroceni.

„Varianta luată în calcul este ca premierul să preia interimatul la Ministerul Finanţelor, nu neapărat pentru 45 de zile, cât este termenul legal, ci în principal până miercuri, când va fi adoptat Codul Fiscal”, au arătat sursele.

Surse politice au declarat totodată că premierul Victor Ponta a avut discuţii individuale cu Viorel Ştefan, preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şi cu Cristian Socol, consilierul său economic, cărora le-a propus postul de ministru al Finanţelor, dar aceştia au refuzat. 

La începutul săptămânii, Ponta declara că are trei variante de posibili miniştri, dar că nu ştie cine vrea să fie „kamikaze” la conducerea Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Klaus Iohannis despre „relaţiile instituţionale legate de demisia ministrului de Finanţe”, precum şi despre alte probleme care trebuie rezolvate în perioada următoare.

„O să discut cu preşedintele despre ce avem de făcut în continuare. Deocamdată, am înregistrat, a semnat demisia lui Vâlcov şi cel mai important lucru – pentru România deja, nu doar pentru guvern – este ca luni să avem toate avizele, iar miercuri să vină la Parlament Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, după care toate celelalte sunt secundare”, a spus Ponta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, astăzi, că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, după întoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discuţie privind numirea unui nou ministru de Finanţe.

4-foto-1-darius-valcov-evz_d985197490Citeşte şi: Darius Vâlcov, urmărit penal pentru șpagă de 2 milioane de euro

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*