Ultimele Știri

Ponta nu vrea să renunțe la funcție: ‘Președintele nu are niciun drept constituțional să mă suspende dacă voi trimis în judecată’

ponta-iohannis

Întrebat dacă a discutat despre dosarul său de la DNA, după ce şeful statului i-a solicitat demisia, premierul Victor Ponta a declarat că ‘nu este cazul să facă acest lucru’, menţionând că în urma unei eventuale trimiteri a sa în judecată președintele nu are niciun drept constituțional să îl suspende din funcție.

Victor Ponta se consideră nevinovat la acuzațiile de complicitate la evaziune fiscală, motiv pentru care a cerut procurorilor disjungerea dosarului său din dosarul cel mare ‘Rovinari-Turceni’, pentru o soluționare mai rapidă a situației.

‘Până pe 5 iunie am avut o relație foarte civilizată și constructivă și normală cu domnul Iohannis, a fost o perioadă mai rece, iar în ultimele săptămâni ne-am întâlnit, am discutat. Nu am mai discutat cu președintele despre dosarul meu și consider că nu e cazul să vorbesc cu președintele despre dosare. Poziția președintelui de atunci a fost una politică, nu mi se pare în regulă dar o înțeleg. (…) Sunt inculpat în dosar, dar nu trimis în judecată. Dacă voi fi trimis în judecată, președintele nu mă poate suspenda, nu există acest drept constituțional’, a spus Ponta.

Totodată, premierul a reiterat că nu va demisiona din funcția pe care o deține atât timp cât coaliția de guvernare îl susține, el punctând totuși că nu dorește să mai rămână pe postul de premier și după 2016, dar că ia în calcul o nouă candidatură la Camera Deputaților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*