Ultimele Știri

Ponta: Nu am discutat niciodată cu Udrea despre numirea lui Kovesi la DNA

Premierul Victor Ponta, a declarat, astăzi, la Sinaia, că nu a discutat niciodată cu Elena Udrea despre numirea procurorului-şef al DNA, Kodruţa Kovesi, dar nici cu un alt om politic şi că „nici Udrea nici alte doamne sau domni nu l-au influenţat”.

Victor Ponta dezminte categoric faptul că ar fi fost influențat de Elena Udrea sau de alte persoane atunci când a desemnat-o pe Laura Codruța Kovesi ca procuror șef al DNA, explicând că a făcut această alegere în urma discuțiilor „mai mult sau mai puțin oficiale” cu partenerii externi.

„Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic. Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea Procurorului şef la DNA. Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef”, a spus Ponta.

El a dat asigurări că nu a fost influenţat nici pozitiv, nici negativ, în propunerea pe care a făcut-o referitor la Koveși.

„Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influenţat în niciun fel, nici în sens pozitiv sau negativ, şi nu au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea”, a spus Ponta.

El a arătat că decizia pe care a luat-o referitoare la propunerea lui Kovesi s-a bazat pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează, respectiv Comisia Europeană, în primul rând, dar şi SUA şi partenerii internaţionali, i-au transmis „în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale”, faptul că e important pentru România să aibă în funtea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu.

„Nu trebuia să-mi placă mie sau altcuiva. Am făcut acea propunere, a fost votată de CSM în unanimitate, apoi semnată de preşedinte. Asta e toată povestea. Numele meu mai apare în acest <House of Cards de România> ca să fie pentru dumneavoastră mai palpitant”, a spus Ponta.

El a arătat că declaraţiile Elenei Udrea sunt, în general, extrem de spectaculoase, dar pot fi şi fanteziste.

„99% din ce spune doamna Udrea, nu ştiu dacă e adevărat sau nu, că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi şi fanteziste. Nu a încercat niciodată să mă influenţeze cu nimic”, a spus Ponta.

Întrebat dacă recunoaşte faptul că ar fi avut loc întâlnirea cu Udrea, Ponta a răspuns: ”Nu, iertaţi-mă, eu mă văd cu toţi oamenii politici pentru că aşa e normal într-o politică democratică, să ai discuţii cu toţi oamenii politici, şi prieteni şi adversari. Nu mă apuc să povestesc, că altfel nu ar mai avea loc aceste întâlniri”.

Elena Udrea a declarat, ieri, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au „o foarte bună relaţie”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*