Ultimele Știri

Ponta, lipsit de susținere. Dragnea şi Tăriceanu l-au uitat rapid?

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi spune că reacţia colegilor săi de coaliţie, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea, în cazul noii situaţii juridice a premierului Ponta este una care demonstrează că premierul și-a pierdut demult sprijinul majorității. Colegii săi ignoră cazul acestuia și se poartă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Acesta a remarcat atitudinea lui Liviu Dragnea, care deși declarase că nu dorește ca PSD să piardă guvernarea, nu dă niciun semn că l-ar susține pe Ponta și pare chiar ezitant în privința acestuia. Spre deosebire de acesta, Victor Ponta a avut o atitudine total diferită față de Dragnea, în dosarul Referendumul, arătându-i susținere și apărându-l în nenumărate rânduri.

„Nu pot să nu remarc tăcerea din coaliţia guvernamentală în ceea ce priveşte noua calitate juridică a premierului Victor Ponta: aceea de a fi trimis în judecată. Chiar şi şeful său de partid, Liviu Dragnea, deşi susţine că nu doreşte ca PSD să piardă guvernarea, este ezitant în a-şi arăta suportul pentru premierul Ponta. Nu a spus că este nevinovat, atitudine foarte diferită de cea a premierului faţă situaţia sa juridică din dosarul Referendumul, Ponta luându-i apărarea lui Dragnea de mai multe ori. «Cea mai importantă este decizia lui», spune şeful PSD. Cu alte cuvinte, «dacă Ponta ia decizia de a se retrage din fruntea Guvernului, este decizia sa, cum aş putea eu să-l opresc?»”, constată deputatul PNl Ovidiu Raețchi.

Pe lista celor care se prefac că nu l-au suținut niciodată pe Ponta se află și Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind foarte discret îna cest moment și nedeclarând nimic în legătură cu dosarul în care este judecat premierul.

„Călin Popescu Tăriceanu, altădată foarte activ în a susţine că orice acţiune a procurorilor este una politică, este discret şi tace. Nici Gabriel Oprea, susţinător fervent al Interesului Naţional nu zice nimic despre situaţia în care se află Victor Ponta. Victor Ponta pare un premier care după ce a pierdut partidul, acum pierde şi sprijinul coaliţiei guvernamentale. Dincolo de implicaţiile internaţionale, de imagine ale situaţiei sale juridice, cum mai poate el să conducă ţara, dacă nici proprii săi colegi de coaliţie nu dau semne că l-ar mai susţine? Trimis în judecată şi fără susţinere în partid, Victor Ponta s-a transformat într-un politician «lame duck»- cum spun americanii: zilele sale la Palatul Victoria sunt numărate şi şi-a pierdut toată autoritatea, nimeni nu îl mai ascultă. Aşa că de ce să nu plece imediat?”, concluzionează Raețchi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*