Ultimele Știri

Ponta la ICCJ, către un student care stătea în ultimul rând: “Nu ai vrea să-mi iei locul”

victor ponta

Fostul premier Victor Ponta a intrat în sala de la ICCJ unde se judecă dosarului “Turceni-Rovinari”, a mers în ultimul rând şi s-a aşezat, spunându-i unui student care s-a ridicat pentru a-i face loc: “Nu ai vrea să-mi iei locul”.

Şedinţa de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul “Turceni-Rovinari” a început marţi la prânz, în sală fiind prezenţi Laurenţiu Ciurel, Victor Ponta şi Dan Şova.

După ce a intrat în sala de judecată, Victor Ponta a mers în ultimul rând, unde era un student care s-a ridicat pentru a-i face loc, fostul premier spunându-i: “Nu ai vrea să-mi iei locul”.

La termenul de marţi este audiat Laurenţiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari.

În 18 martie, la primul termen de judecată în fond, Victor Ponta, Dan Şova şi Laurenţiu Ciurel au arătat că nu recunosc faptele de care sunt acuzaţi în dosarul “Turceni-Rovinari” şi vor să dea declaraţii în faţa instanţei, precizând că nu vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, care presupune şi reducerea cu o treime a pedepselor.

Tot atunci, instanţa a pus în vedere inculpaţilor ca până la termenul din 5 aprilie să depună în scris cererile şi să nominalizeze persoanele pe care le propun ca martori, stabilind ca primul audiat să fie Laurenţiu Ciurel.

În dosarul „Turceni-Rovinari”, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*