Ultimele Știri

Ponta îl vrea la pușcărie pe Ludovic Orban

Ludovic Orban este principalul vizat de Dosarul Transalpina aflat pe rolul DNA

transalpina

Transalpina (DN 67C) cunoscută și ca „Drumul Regelui” sau „Poteca Dracului” este cel mai înalt drum rutier din România, atingând altitudinea maximă în Pasul Urdele – 2.145 m. Situat în Munții Parâng, Carpații Meridionali, drumul de 150 de km leagă Oltenia de Transilvania, între localitățile Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Drumul traversează Munții Parâng de la nord la sud și face o paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului.

Cu o istorie de peste 2000 de ani, și unul din cele mai frumoase locuri din România, Transalpina a devenit subiectul procurorilor anticorupție, după ce afaceristul Nelu Iordache a pus mâna pe lucrările de modernizare realizate de firma sa, Romstrade.

Ludovic Orban este principalul vizat de Dosarul Transalpina aflat pe rolul DNA. Și în care se desfășoară, deocamdată, cercetări in rem. Corpul de Control al prim-ministrului a efectuat un control, din dispoziția lui Victor Ponta, la entitățile publice implicate în inițierea, elaborarea, avizarea, prezentarea și adoptarea actelor normative din 2008 referitoare la dosarul ‘Transalpina’, privind modernizarea DN 67C, Bengești-Sebeș (Transalpina).

Referitor la această sesizare, Ludovic Orban a spus că este ‘puerilă și fără fundament’.

‘Pe mine nu m-a întrebat nimic Corpul de Control al Guvernului. Nu am fost nici chemat la DNA. Contractul de credit furnizor este unul legal, care a mai fost utilizat. Corpul de Control se bazează, în acuzațiile împotriva mea, pe o notă a unui director care vorbește despre o discuție cu mine. Eu știu că deciziile se iau pe un act, nu pe o discuție verbală. Dar, și dacă aș fi luat această decizie, nu era nimic ilegal. Singura dovadă că eu aș fi luat acea decizie e ceea ce a spus acel director’ , a spus Ludovic Orban.

Potrivit raportul Corpului de control al premierului Victor Ponta, prin deciziile luate în calitate de miniştri ai Transporturilor, respectiv Economiei in Guvernul Tăriceanu, Ludovic Orban si Varujan Vosganian, au încălcat legea atunci când au aprobat realizarea lucrărilor de modernizare a DN67C Bengeşti – Sebeş, cunoscut sub numele de Transalpina.

Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor, a fost cel care în 2008 a dispus executarea lucrărilor în sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui împrumut contractat de constructor de la o instituţie de credit, care să fie rambursat ulterior de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finanţare, ceea ce ar fi generat o pagubă de 388,7 milioane lei, se arată în comunicatul Executivului.

Inspectorii mai arată că Ludovic Orban a promovat în Guvern o hotărâre având ca scop finanţarea de la buget a acestui proiect, act normativ care, deşi nu a avut avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a fost contrasemnată, pentru ministrul Transporturilor, de către secretarul de stat Septimiu Buzaşu şi de ministrul de atunci al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Vosganian a semnat şi nota de fundamentare, deşi nu exista avizul ministerului prin direcţiile de specialitate.

Principalele personaje implicate în realizarea acestui proiect nefolositor și încă neterminat sunt: fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban(PNL), fostul director general adjunct al CNADNR, actualmente primar la Roșiorii de Vede Cristian Duică (PSD), afaceristul Nelu Iordache și Alin Goga fost director al departamentului juridic din compania de drumuri.

Raportul, finalizat pe 30 martie 2015, îl arată pe Ludovic Orban, fostul ministru al transporturilor, ca fiind inițiatorul și singurul vinovat pentru finanțarea modernizării prin sistemul credit furnizor. Constructorul ia un credit bancar şi face lucrările, pe care statul i le decontează ulterior, decizie care a condus, în cele din urmă, la pierderi de aproape 400 de milioane de lei.

‘Prin această dispoziție ministrul transporturilor, domnul Ludovic ORBAN, a creat premisele pentru inițierea demersurilor aferente realizării obiectivului de investiții ‘Modernizarea DN 67C Bengești-Sebeș, km 0+000 – km 148+414’, respectiv pentru majorarea prețului contractului având ca obiect proiectarea și executarea lucrărilor prin includerea unor costuri suplimentare de finanțare rezultate prin rambursarea ulterioară a creditului-furnizor.

B. La data de 05.09.2008, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Nașionale din România S.A. și reprezentatul legal al societății ROMSTRADE S.R.L., domnul Nelu IORDACHE, au încheiat contractul de lucrări nr. 617 pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții ‘Modernizarea DN 67 C Bengești-Sebeș, km 0+000 – km 148+414’, în sistem de finanțare ‘credit-furnizor’, la prețul de 1.231.210.293,41 RON fără TVA, din care 427.287.066,13 RON costuri aferente ‘creditului-furnizor’

Puteți accesa AICI raportul complet al Corpului de Control al premierului Victor Ponta.

Transalpina s-a construit în sistem credit furnizor. Proiectul a pornit dintr-o mică înțelegere între oficialii locali și Alin Goga, pentru ca mai apoi afacerea să fie speculată și de mai mulți oficiali de la CNADNR, dar și de afaceristul Nelu Iordache. Acesta din urmă a adus prejudiciu de peste 300 de milioane de euro pentru statul român. Romstrade a construit cu bani de la bancă pe care mai târziu compania de drumuri i-a achitat.

În dosarul corpului de control se arată că Romstrade, firma afaceristului Nelu Iordache, a depus mai multe documente în fals pentru a câştigă contractul.

‘Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. a achitat prin ordin de plată, de la bugetul de stat, suma de 49.994.542,18 RON, cu TVA, cu data scadentă în perioada 31.03.2011 – 31.12.2015

Pentru înființarea în sistem ‘credit-furnizor’ a lucrărilor executate la Transalpina, în perioada octombrie 2008 – iulie 2012, în baza contractului de lucrări nr. 617/05.09.2008, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. au plătit, prin emiterea de bilete la ordin, costuri suplimentare de finanțare în cuantum de 388.725.108,53 RON (91.050.170, 45 EUR)

Suma de 388.725.108,53 RON reprezintă o pagubă dcauzată bugetului general consolidat al statului prin bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A’

În primul rând, s-a depus o dovadă că Romstrade poate lua de la banca 390 de milioane de euro. Documentele depuse nu erau însă reale. Lucrările s-au plătit în lei dar înţelegerea a fost ca, CNADNR să plătească datoria în euro. Din cauza cursului valutar, compania a plătit în plus 35 de milioane de lei. Pentru bunul mers al lucrărilor în 2008 s-a hotărât ca direcţia de Drumuri şi Poduri Craiova să preia frâiele acestei afaceri.

Încă de pe primul rând, numele lui Duică Cristian, în prezent primar la Roşiori de Vede, apare de asemenea în raportul corpului de control al Guvernului, cel care ar trebui să răspundă pentru lucrarea de aici.

În documentul anchetatorilor se arată că în ianuarie 2008, directorul general adjunct Duică Cristian a înregistrat o cerere pentru modernizarea drumului 67 C – Transalpina. Acum, spune că justificarea cererii a fost ‘dispoziţia pe care am primit-o de la directorul general’.

Statisticile arătau că traficul era redus, iar investiţia de pe Transalpina nu figura în priorităţile anului 2008. Însă, în solicitarea actualului primar al Roșiorilor de Vede, se precizează că este nevoie urgentă de acest drum, pentru că traficul e intens. În plus, cu toate că drumul şerpuieşte prin vârful muntelui, contrucţia s-a făcut fără aprobări de la mediu. Anchetatorii susţin că începuturile acestui drum au pornit de la falsuri grosolane.

În dosarul anchetatorilor apare şi numele lui Alin Goga, care este acum director de investitiţii la Drumuri şi Poduri Craiova. În 2010 acesta vorbea despre hoțiile și neregulile din sistem: ‘Eu îţi spun sincer, dacă lumea ar şti în România cum se cheltuiesc banii publici şi cât de prost sunt administraţi, ne-ar împuşcă la gard.’

‘A venit la mine Mihai Popescu, era consilierul lui Ludovic Orban. Şi îmi zice: mă frate, am şi eu primar, e prietenul cu prietenul ăsta al meu şi a zis că ne dă câte 5 mii de metri pătraţi la Rânca, asta mi-e sfânta mea cruce, îi faci şi lui o hârtie cum să îşi reabiliteze drumul? Şi am zis: bine, mă. Hai că îţi fac o hârtie. Am făcut o hârtie din aia pompoasă, stimate domnule ministru, dumneavoastră care sunteţi mare susţinător al drumurilor turistice. Nu m-am gândit că se întâmplă ceva. Am pus să semneze primarul, prefectul, preşedintele consiliului judeţean şi i-a venit lui Ludovic Orban.’

Ministrul l-ar fi chemat apoi pe Duică şi i-ar fi dat dispoziţie. ‘Venea supărat pe hol. Şi întâmplător mă întâlnesc cu el. Şi zic: ce ai mă Cristi, de ce eşti supărat? Zice, uite mă, m-a chemat ministrul şi zise să fac drumul ăsta şi eu nu am niciun ban. Cum să fac 140 de km? Şi m-am dus cu el discutând, că era hârtia pe care o făcusem eu cu 2-3 săptămâni înainte. Când să întru la el în birou, îl aştepta Nelu Iordache, pe alte treburi. Şi când a văzut, a zis: vrea ministrul să o facem? Hai să o facem. Ăla fiind deştept, a zis am eu soluţia. O facem pe credit furnizor. Şi aşa a început şi s-a construit Transalpina.’

Florin Dascălu s-a ocupat de realizarea unui material care să justifice trecerea lucrărilor la direcţia din Craiova, se arată în dosarul anchetatorilor. Fostul director adjunct spune însă că nu el stabilea strategia, ba mai mult, acesta nu își recunoaște vinovăția și o plasează șefului său, Cristian Duică.

Lumezeanu Adrian, director Direcţia Regională Drumuri şi Poduri este un alt nume ce apare în dosarul anchetatorilor. A fost în funcţie în 2008 şi este şi acum. În dosar se arată că subalternii lui Lumezeanu au decontat multe lucrări nerealizate.

Liviu Costache a condus compania de drumuri în 2010-2011. ‘Eu nu zic că drumul ăla nu trebuia făcut. Dar nu acum. Fiindcă cu aia 400 de milioane puteam reabilita întreagă reţea de drumuri a României.’

În 2012, CNADNR a hotărât să suspende lucrările pe Transalpina iar Romstrade a intră în insolvenţă după ce omul de afaceri Nelu Iordache a fost arestat pentru spălare de bani şi delapidare. Reprezentanţii firmei nu au vrut să comenteze acum situaţia. Deocamdată drumul rămâne închis, spre nemulţumirea celor care şi-au ridicat vile la Rânca. Pentru a termina lucrările mai sunt necesare peste o sută de milioane de euro. Acum, compania se lupta în instanţă pentru preluarea drumului de la Romstrade; deocamdată o ordonanţă prezidențială a hotărât că drumul să fie preluat doar pentru conservare.

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*