Ultimele Știri

Ponta îl face pe Eugen Teodorovici ministrul Finanțelor

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

„Am discutat cu dl președinte Iohannis. L-am propus la Ministerul de Finanțe pe colegul meu, dl Teodorovici, și în locul său, la Fonduri Europene, pe dl Marius Nica. Președintele Iohannis a fost de acord cu aceste propuneri, iar luni, la ora 10.00, vor fi depuse jurămintele.”, a declarat premierul în cadrul unei declarații de presă.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene.

În comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială se precizează că preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanţe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici, senator PSD, ocupă postul de ministru al fondurilor europene din anul 2012, instituție înființată în timpul guvernării premierului Victor Ponta.

La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*