Ultimele Știri

Ponta îi invită pe chinezi să investească în țara noastră

Premierul Victor Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în țara noastră. Aflat la o conferință în Beijing, acesta a pus accentul pe trei domenii în cares-ar putea investi: agricultură, energie și infrastructură.

Ponta a vorbit despre asigurarea independenței energetice, atât pentru România cât și pentru China. Acest lucru ar reprezenta o provocare pentru cele două țări, care astfel, ar putea beneficia de energie suficientă și prețuri competitive.

Acesta a pus accent pe faptul că România deține toate resursele energetice precum energia nucleară, în cazul căreia dorește să dezvolte aceste capacități prin colaborare cu companii din China. De asemenea, acesta a vorbit de energia hidro, care asigură un sfert din producția națională, energia pe cărbune sau energia termo unde acesta declară că este nevoie de investiții.

La reuniune a luat parte și ministrul Economiei, Constantin Niță, care a menționat și posibilitatea companiilor chineze de a se implica în proiectul celor șase parcuri industriale, pe care Guvernul plănuiește să le contruiască. Acestea vor fi specializate în domenii precum electronica, telecomunicații și IT, industrie alimentară, industrie extractivă și mineră sau prelucrarea lemnului.

Conform acestuia, volumul total al schimburilor comerciale pe anul trecut, între România și China, a fost de 3,3 miliarde de dolari. Constantin Niță a spus că această suma este una mult prea mică în comparație cu ”relațiile politice excelente”.

Premierul Victor Ponta se află în China pentru o vizită ce se desfășoară între 30 august- 3 septembrie. Acesta a fost invitat în această vizită oficială de omologului chinez Li Keqiang. Invitația a reprezentat un răspuns la vizita pe care acesta a facut-o României, în luna noiembrie a anului trecut.

2013_11_25_victor ponta-li kequiang  8_rsz

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*